Never mind the Bollocks: ut och campa!


Camping rocks!

Det börjar närma sig. 24hr Business Camp kan mycket väl bli 2009 års bästa event när man blickar tillbaka över julglöggen i december.

För er som missat det: 24 hr Business Camp är ett initiativ av Ted Valentin som går ut på att föra samman ett gäng kreativa webb-entreprenörer (“Swedish geeks”) och låta dem bygga vars sin webbtjänst på 24 timmar.

Mina förväntningar på vad som kommer att produceras är ärligt talat rätt små. Om det är 52 team kommer kanske 30 bli färdiga med något som fungerar, ett 10-tal vara hyfsat bra och 1-2 tjänster riktigt bra.

Men det är såklart inte så illa det heller!

Det har skrivits en del om nedsättande kommentarer i någon affärstidning men sådant ska man inte bry sig om. Vissa människor tyckte inte om punken heller när den kom.

“Ni kan ju inte spela” sa man till alla som startade punkband. Vad man inte fattade var att det var glädjen och friheten samt självklart uppkäftigheten som var grejen med punken.

Faktum är att jag tror Ted kan ha startat något stort med detta. Det är såklart upp till oss att göra det bästa av det hela, men på något sätt kan jag ändå känna krutröken från ett startskott för en ny, svensk startupkultur. På samma sätt som punken egentligen bara var en fortsättning på Iggy Pops och MC5 gitarrmanglande är dagens webbstartups spegelbilder av föregångare som Framfab eller Icon Medialabs.

Men ändå något annat.

Lite hungrigare. Lite mindre. Lite snabbare. Lite mer garage.

Lite mera punk, helt enkelt.

Rock on! Vi ses i morgon.

Advertisements

2 Comments on “Never mind the Bollocks: ut och campa!”

  1. […] men han ser deras samhällsfunktion som inte helt olik Joseph Schumpeters entreprenörer (“punk capitalists”), de kreativa förstörarna, med den ack så viktiga funktionen att ifrågasätta, bryta ned gamla […]

  2. […] å andra sidan, är rebellerna, nyföretagarnas punkrörelse. Att röra sig snabbt och anpassa sig till förändringar är dessa företags livsblod. Då är […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s